Katja Šulc: Caricias / Božanja

koncert

sobota, 17. 7. 2021, 20.30 Prestavljeno na 3. 9.

OrganizatorKulturni dom Krško

Obvestilo:

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je koncert Katje Šulc, napovedan za 17. julija v atriju gradu Rajhenburg, zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na 3. september. Že kupljene vstopnice bodo veljavne tudi za nov termin. Če se koncerta v novem terminu ne morete ali ne želite udeležiti, lahko dobite kupnino povrnjeno na tistem prodajnem mestu, kjer ste vstopnico kupili.

Prosimo za razumevanje

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg

sobota, 17. 7., ob 20.30 uri

atrij gradu Rajhenburg

Cena vstopnice: 8 € v predprodaji, 10 € na dan koncerta, 6 € abonenti ARSonice 2020

 

ZASEDBA:

Katja Šulc / vokal, ukulele

Andraž Mazi / charango, kitara, kalimba

 

Katja Šulc je pevka, ki se giblje med poezijo in glasbo. Minulo pomlad je z novim singlom napovedala svoj četrti studijski album Caricias / Božanja (Casete México, 2021). Nova zvočna podoba je zaznamovana z mehkobo ukuleleja, čutno poezije in latinskoameriškim utripom. Album je posvečen Mehiki in tamkajšnji poeziji, vključujoč sodobne, tradicionalne in staroselske pesmi. S preigravanjem mehiških barv in okusov, s črpanjem iz bogate tradicije in sodobnosti, album slavi navdihujočo mehiško kulturo in je intimen poklon deželi, ki je avtorico močno zaznamovala. 

 

Katja Šulc je v svojih prvih glasbenih korakih samouka, znanje je kasneje pridobivala na zasebnih urah in delavnicah po Sloveniji in ga nadgradila na New School v New Yorku (Jazz & Contemporary Music Program). Svojo glasbeno pot je začela s prvencem MILA (2008), s katerim se je poklonila pesnici in igralki Mili Kačič. Na drugem albumu TWISTED DELIGHT (2013) je uglasbila avtorska besedila, nastala na pesniških delavnicah v New Yorku. Tretji album KAMLISAJLAN (2016) je posvečen sodobni romski poeziji iz Balkana in vzhodne Evrope. 'Album, ki uroči', je segel tudi na valove BBC-ja, mehiškega IMER, njujorškega WFMU in bil predstavljen na gostovanjih širom po svetu, v Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Italiji, Franciji, Republiki Češki, Maroku, Španiji, Nepalu, na Portugalskem, Kitajskem, v ZDA, Mehiki, Gvatemali.

 

O ALBUMU

 

Album je spomladi 2020 napovedal istoimenski singel Caricias / Božanja, uglasbena poezija mehiške pesnice Lune Nikol, ki preko loopanja glasu in ukuleleja ustvarja intimno, božajočo zvočno kuliso. Drugi singel Nuu ti biaani ’/ Je luč je izšel na mednarodni dan staroselcev. Uglasbena poezija uveljavljene staroselske pesnice Irme Pineda, interpretirana v zapoteščini, jeziku 'ljudi oblakov ’, vključuje mehiškega glasbenika Beta Cruza na basu in tolkalih.  Macochi Pitentzin / Spi dete, spi, tradicionalna uspavanka v jeziku nahuatl, je nastala v tandemu z domačim producentom Kalujem in je hipnotičen poklon mehiškemu prazniku Día de Muertos. V začetku letošnjega leta je izšel četrti singel, Cucurrucucú Paloma, subtilna priredba mehiške ponarodele pesmi. Spomladi je izšel še peti singel Lágrimas negras de mi pluma triste / Črne solze mojega žalostnega peresa, uglasbitev soneta slovite mehiške redovnice, pesnice Sor Juane Inés de la Cruz. Album je posnet v mehiški vasi San Agustin Etla v Oaxaci v januarju 2020.

Stopite v stik

Grad Rajhenburg
Cesta izgnancev 3
8280 Brestanica
+386 7 620 42 16
051 390 648
info@gradrajhenburg.si
gradrajhenburg.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)