• Ponudba
 • Projekti
 • O nas
 • Gradovi Posavja
  • Dogodki
  • Obiščite nas
  • Fotogalerija
  • 07 620 42 16 info@gradrajhenburg.si

   Letni kino: Toni Erdmann

   sobota, 8. 7. 2017, 21.30

   Atrij gradu Rajhenburg 

   (Romanska dvorana v primeru dežja)

   Cena vstopnice: 3 €

   Toni Erdmann

   Nemčija / Avstija, 2016

   Režija: Maren Ade

   Scenarij: Maren Ade

   Igrajo: Peter Simonischek (Winfried Conradi, Toni Erdmann), Sandra Hüller (Ines Conradi), Michael Wittenborn (Henneberg), Thomas Loibl (Gerald), Trystan Pütter (Tim), Hadewych Minis (Tatjana), Lucy Russell (Steph), Ingrid Bisu (Anca), Vlad Ivanov (Illiescu), Victoria Cocias (Flavia), Radu Banzaru (Bogdan)

   Dolžina: 2h 42 min (162 min)

   Distribucija: Fivia d.o.o.

   Toni Erdmann, velika senzacija zadnjega festivala v Cannesu in za marsikoga film leta, je neznansko smešna in hkrati globoko ganljiva pripoved o družinskih vezeh, o vlogah, ki jih v življenju igramo, ter o tem, da nikoli ne smemo izgubiti smisla za humor.
    
   »Film, ki se bo prav verjetno zapisal v zgodovino kot ena največjih čistih komedij tega stoletja.«
   - Blake Williams, Filmmaker

   Opis
   S človeško toplino in drznim humorjem prežeta pripoved o obujanju ljubezni med očetom in hčerjo, ki je navdušila kritike na letošnjem festivalu v Cannesu. 
    
   Zgodba o odnosu med ambiciozno tridesetletnico Ines, vodjo poslovnega sektorja v pomembnem finančnem podjetju, in njenim očetom Winfriedom, postaranim, nikoli zares odraslim hipijem, ki rad stresa neslane šale in ljudi okrog sebe spravlja v zadrego. Ker Winfried ob nenapovedanem obisku svojo hčer dojame kot izgubljeno ter podrejeno službi in skrajno formalnim srečanjem na najvišji poslovni ravni, se prelevi v "Tonyja Erdmanna", alter ego z groteskno lasuljo in črvivimi zobmi, nakar se kot lažen poslovnež nenapovedano pojavlja v hčerkinem službenem in družabnem okolju … 
    
   "Toni Erdmann se rodi iz obupa. Humor je pogosto način za obvladovanje težav in kot tak vedno plod bolečine. Winfriedu se hčeri ne uspe približati na noben drug način. /.../ Humor je njegovo edino orožje, začne ga uporabljati z vso silo. To pomeni, da je igra veliko bolj nepopustljiva, in ker tudi Ines ni do muh, nenadoma govori jezik, ki ga hči razume." (Maren Ade)