18. maj - Mednarodni muzejski dan 2020

ponedeljek, 18. 5. 2020, 12.00–18.00

Mednarodni muzejski svet (International Council of Museums – ICOM) je leta 1977 18. maj določil kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Letošnji Mednarodni muzejski dan je posvečen temi Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost. 

 

Letošnji Mednarodni muzejski dan je posvečen temi Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost

V muzejskih enotah Kulturnega doma Krško: Grad Rajhenburg, Mestni muzej Krško in Galerija Krško bomo letošnji Mednarodni dan muzejev od 12.00 do 18.00 obeležili s prostim vstopom. V vseh enotah so na ogled vse stalne in začasne razstave.

Zaradi aktualnih razmer pa bomo letošnji Mednarodni muzejski dan slovenski muzeji obeležili tudi virtualno. V sodelovanju  s Posavskim muzejem Brežice in Galerijo Božidar Jakac Kostanjevica na Krki smo pripravili  skupno spletno razstavo TRIKRAT TRI ŽENSKE

ICOM Slovenija je skupaj s slovenskimi muzeji in galerijami zasnoval POSEBNO VIRTUALNO KNJIŽICO, ki združuje prispele projekte slovenskih muzejev, ki se nanašajo na enakost, raznolikost in inkluzivnost ranljivih skupin. V njej se kot # inkluziven muzej predstavlja tudi Grad Rajhenburg. 

 

Prijazno vabljeni k ogledu in obisku.