Muzejska trgovina

Muzejska trgovina Gradu Rajhenburg se nahaja v grajskem stolpu, ki se ponaša s specifično in zanimivo arhitekturo in ohranjenim vpogledom v gradnjo stolpa. Leseni mostovž, ki povezuje kletni del s prvim nadstropjem pa obiskovalcem omogoča različne poglede na ponudbo grajske trgovine.

V Muzejski trgovini Gradu Rajhenburg so tako obiskovalcem na voljo rokodelski izdelki posavskih rokodelcev, izdelki sodobne ustvarjalnosti ter muzejska gradiva in publikacije. Rokodelski izdelki in darila iz ponudbe predstavljajo preplet tradicionalnih veščin in znanj naše dediščine ter so plod sodobnega razmišljanja in ustvarjalnosti, ki segajo izven meja našega kulturnega okolja.

Izoblikovan izbor izdelkov je tematsko povezan s stalnimi in občasnimi razstavami in z zgodbami povezanimi z gradom Rajhenburg, njegovimi prebivalci in okolico. Muzejska trgovina Gradu Rajhenburg je z umestitvijo v grajski stolp in s svojo ponudbo svojevrstna izkušnja in srečanje z zgodovino in dediščino, z vsakdanjim in prazničnim načinom življenja prebivalcev ter z muzejskimi predmeti, ki s sabo nosijo zgodbe in sporočilnost.

Datoteke