Anja Strajnar & Astrid Ana Kljun: Chiaroscuro

sobota, 18. 11. 2017, 20.00

Okrogla dvorana gradu Rajhenburg

Cena vstopnice: 8 € predprodaja, 10 € na dan koncerta

Zasedba:

Anja Strajnar – vokal 

Astrid Ana Kljun - harfa, vokal, klavir

Ko se Lady Gaga sreča z Marilyn Mansonom, uspešnice z radijskih postaj, ki navdušujejo ta hip, pa s tistimi izpred 40ih let in ko skladba, ob kateri prepevajo polni stadioni, zazveni v svoji polnosti šele ob čarobnosti bolj intimnega trenutka. Če ste se spraševali, kako zveni metalna skladba na harfo in ali je možno slišati legendarno Summertime v doslej še ne slišani verziji, potem je čas, da spoznate Anjo Strajnar in Astrid Ano Kljun ter njun projekt Chiaroscuro.

 

Anja Strajnar
Anja Strajnar se je po zaključeni nižji glasbeni šoli iz klavirja posvetila petju in pela v številnih priznanih zborih (Komorni zbor RTV, Vocalkor, Veter), se 8 let šolala v klasičnem opernem petju (pri prof. B. Nagode in prof. P. Brodnik), nato pa sodelovala pri najrazličnejših glasbenih projektih (izbor za pesem Evrovizije 2008) in s številnimi glasbeniki (Gal Gjurin, Jani Kovačič, Miha Alujevič, idr.). Pevsko se je izobraževala tudi v Firencah (pri. prof. Sardiju) in opravila seminarja muzikala na dveh priznanih šolah za muzikal – ArtEd London in na Guildfordu School of acting. Razdvojena med ljubeznijo do klasične in zabavne glasbe je odkrila, da lahko ti dve ljubezni kar najbolj preplete prav v muzikalih, tako danes prof. italijanščine in dipl. filozofinja, ki je skoraj dve desetletji delala kot novinarka na Radiu Slovenija, svojo kreativno dušo najraje izraža prav tam, kjer se odvijajo muzikali: na odru! Deluje tudi kot umetniška vodja in pevka v glasbeno-plesni zasedbi Akordika ter glasbeni predstavi Grand pok, virtuozni kabaret, trenutno pa nastopa tudi v vlogi domačinke v muzikalu Mamma mia in v vlogi mame v muzikalu Alpska saga.

 

Astrid Ana Kljun

Astrid Ana Kljun je pri petih letih pričela obiskovati glasbeno šolo Frana Koruna Koželjskega v Velenju, nato pa je glasbeno izobraževanje nadaljevala v Mariboru, na Konservatoriju za glasbo in balet, pri profesorju Daliborju Bernatoviću. Pod njegovim mentorstvom je v trinajstih letih dosegla enajst zlatih in dve srebrni plaketi, z regijskega, državnega in mednarodnega nivoja tekmovanj, sedemkrat je bila prva in trikrat druga, štirikrat pa je dosegla absolutno število točk tekmovanja. Kot nagrajenka 18. Mednarodnega tekmovanja Petar Konjovićv Zemunu, je bila povabljena na seminar Harp Masters, pod vodstvom Irine Zhingg, Karen Vaughan in Isabelle Perrin. Harfo je leta 2013 opustila, nato pa leta 2015 maturirala pod mentorstvom Mojce Zlobko Vajgl, pri kateri harfo sedaj študira že drugo leto. Vzporedno je vpisana na magistrski program petja, pri profesorici Piji Brodnik, na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot harfistka nastopa tudi v bolj modernih vodah - improvizacija na harfo je njen glavni adut. Kot pevka je sodelovala v različnih zasedbah, poje v vseh stilih (klasika, jazz, pop, rnb).