Davor Radolfi & Klapa More

petek, 17. 8. 2018, 20.00

Prireditev zunanjega organizatorja

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

Cena vstopnice: 14 € v predprodaji, 17 € na dan koncerta

Organizator: Pouhna luna

 

 

Davor Radolfi
Priljubljeni dalmatinski pevec Davor Radolfi je bil rojen v Zagrebu, živel na Braču, že v rani mladosti pa je odšel na izpopolnjevanje kitare ter latinsko ameriškega ritma v Italijo. Po vrnitvi v Zagreb leta 1988 je Davor pričel nastopati s skupino Ritmo Loco, s katero so posneli svoj prvi album »Pjesme Latinske Amerike«. Štiri leta kasneje sta bila objavljena kar dva nova albuma v španskem jeziku, z naslovoma »Canto Latino« ter »Baila como...Yo«. Prava prelomnica za Radolfija in skupino Ritmo Loco pa predstavlja leto 1994 in izid četrtega albuma, uspešnice »Za ljubav jedne žene«. Leto kasneje je sledil live album »Best of live u Lisinskom«. Na tem albumu se po prepričanju mnogih nahaja eden Radolfijevih največjih hitov »Kad uistinu voliš ženu«. Posnel je 16 albumov in mnogo skladb, sodeloval s številnimi glasbeniki glasbeniki, kot so Oliver Dragojevič, New Swing quartet ter mnogi drugi.

Klapa More
Klapa More ima za sabo več kot 30 let uspešnega delovanja. Že od zgodnjih devetdesetih sodelujejo na finalnih večerih dalmatinskih klap v Omišu in na šibeniškem festivalu Dalmatinskih šansonov. Njihovo glasbeno sodelovanje z Nenom Belanom (bivši pevec skupine Đavoli – Ivona, Što je danas lijepi sunčan dan…), jim je štiri leta zapored prineslo nagrado za naj šanson na festivalu Dalmatinskih šansonov. Klapa More danes na hrvaškem velja za eno najbolj priljubljenih in najpogosteje nagrajevanih klap.

Zasedba šteje pet planov. Štirje so pevci, trije med njimi tudi igrajo na inštrument (prva mandolina, kitara, basovska kitara), peti član pa jih spremlja z drugo mandolino. Klapa prepeva vse od skladb a capella do tradicionalnih in zabavnih dalmatinskih pesmi in zimzelenih uspešnic.

Stopite v stik

Grad Rajhenburg
Cesta izgnancev 3
8280 Brestanica
+386 7 620 42 16
051 390 648
info@gradrajhenburg.si
gradrajhenburg.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)