Dogodki potekajo v okviru akcij Dnevi evropske kulturne dediščine in Z igro do dediščine

Dediščina patra Simona Ašiča

Nazaj

sobota, 8. oktober 2022, 17.00

Dediščina patra Simona Ašiča

25. avgusta je minilo 30 let, odkar je v samostanu Stična sklenil bogato življenjsko pot pater Simon Ašič. Rodil se je 30. novembra 1906 na Gorici pri Raztezu v Brestanici, širši javnosti pa je predvsem znan kot zeliščar. Njegovo življenje in delo bo skozi bogato fotografsko gradivo predstavila mag. Nataša Polajnar Frelih, kustosinja in direktorica Muzeja krščanstva na Slovenskem, kjer hranijo njegovo zapuščino. 

Otroci bodo medtem lahko skozi igro spoznavali rastline na delavnici Kaj raste na vrtu, v izvedbi Posavskega  muzeja Brežice, praktični uporabi rastlin pa se bo posvetila Nataša Požeg Dular, Šepet narave na delavnici Vse o šentjanževki, ki bo sledila ob 18.00. Izvedeli boste, kako jo nabiramo, sušimo in iz nje pripravimo zdravilne izdelke za domačo lekarno, izdelali pa si boste tudi svoje mazilo. 

17.00   Dediščina patra Simona Ašiča v Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični, predstavitev, mag. Nataša Polajnar Frelih, Muzej krščanstva na Slovenskem

17.00   Kaj raste na vrtu? delavnica, Posavski muzej Brežice

18.00   Vse o šentjanževki, delavnica, Nataša Požeg Dular, Šepet narave

Zaradi omejenega števila mest na delavnici Vse o šentjanževki, prosimo za najave na info@gradrajhenburg.si ali 051 390 648, 07 620 42 16. Primerna je za vse starostne skupine. 

Dogodki potekajo v okviru akcij Dnevi evropske kulturne dediščine in Z igro do dediščine.

Prost vstop.

Foto: Tadej Trnovšek, Muzej krščanstva na Slovenskem 

 

 

 

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000