Hamo & Tribute 2 Love

nedelja, 5. 11. 2017, 17.00

Velika dvorana gradu Rajhenburg

Brezplačni koncert ob zaključku Rajhenburškega dneva čokolade in likerjev

Obisk koncerta bo možen z brezplačnimi vstopnicami, ki bodo na voljo na dan dogodka, med 10.00 in 16.30 v recepciji gradu Rajhenburg. Število vstopnic je omejeno.

 

 

Zasedba:

Matevž Hamo Šalehar – pevec, kitarist, vodja in spiritus agens skupine.
Martin Janežič Buco – bobni, tolkala;
Denis Horvat Duki – klaviature;
Peter Dekleva – kitara;
Uroš Škerl Kramberger Hipi – bas kitara

 

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love emocije, strasti in nežna iskanja lubezni vpleta v večno glasbo klasičnega rocka, bluesa, soula in funka.

Doslej so izdali tri albume: ploščo 3P so izdali leta 2017, ploščo Pol/Pol S leta 2015, prvo ploščo, naslovljeno “2″, pa aprila 2013. Albumi izhajajo v vinilnih in digitalnih različicah. Na njih je združenih več uspešnic, med katerimi izstopajo Vreme za lubezen, Telo, Zabluzu, Gospa Magister, Greva še mal dlje, Dejva bit čist bliz, transgeneracijski hit Rožice, Vija Vaja Ven, Gremo se igrat boga, Do you believe in love…

Peterica prvotnih članov Tribute 2 Love se je zbrala leta 2006, leta 2013 se je bendu za krajši čas pridružil legendarni kitarist Matej Mršnik (ex-Laibach, Tinkara Kovač…), leta 2017 pa veliki kitarski virtuoz Peter Dekleva.

Njihovi klubski in velikoodrski nastopi vejajo za pravo glasbeno poslastico, trdno v ritmu in fluidno v muzikalni improvizaciji. V ozadju njihove glasbe odzvanja reminiscenca bluesovskih korenin. Vrsta avtorskih skladb učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, ki sega vse do 40. in 50. let 20. stoletja in v katerem lahko poslušalci – tudi tisti, ki (še) niso poznavalci glasbene zgodovine – odkrivajo temeljne glasbene vzorce, na katerih sloni sodobna glasba.

Skladbe, četudi mestoma popevkarske in izjemno “nalezljive”, se tako popolnoma zlivajo z blues-rokovskim izročilom; so točke, na katerih je zasedba Hamo & Tribute 2 Love našla intenziven stik z aktualno slovensko publiko in njenim vsakdanom.