Mi2 akustični

petek, 23. 8. 2019, 20.00 Prestavljeno v KD Krško!

Nocojšnji koncert skupine Mi2 je zaradi napovedanih negotovih vremenskih razmer prestavljen v Veliko dvorano Kulturnega doma Krško.

Koncert se bo pričel s polurnim zamikom, in sicer ob 20.30 uri.

Vljudno naprošamo za razumevanje!

 

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

 

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje  po rodu iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden  pa iz bližnjega Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na  vajah dobivajo v Belem pri Šmarju, kjer imajo ob Igorjevem domovanju svoje glasbeno in ustvarjalno  svetišče.  

Ena najuspešnejših slovenskih rock zasedb se po dveh letih znova vrača na grad Rajhenburg, kjer se nam bodo predstavili v svoji akustični "podobi".

 

Cene vstopnic:

Predprodaja: 17 € (do 9. 8.)

Redna prodaja: 20 €

Prodaja vstopnic: recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Ime Mi2 se prvič pojavi v letu 1995, na slovensko glasbeno sceno pa se zasedba prebije s skladbo  Črtica (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo Teta Estera. Po  odhodu ustanovnega člana Roberta Firerja – Fikija se takratna zasedba, ki so jo sestavljali še Vojko  Hlupič in Vanja Janež ter današnja člana Egon Herman in Jernej Dirnbek razide. V letih 1998 in  1999 se skupini pridružijo vsi manjkajoči člani današnje zasedbe (Tone Kregar, Robert Novak in Igor  Orač Peter) in skupaj posnamejo Album leta (2000), ki prinese vrsto uspešnic: Pojdi z menoj v  toplice, Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli, Najrajši sn pa s teboj pil, s katerimi bend  postane stalni gost manjših in večjih koncertnih odrov.  

Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju benda sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. V letu 2002 Mi2 izdajo Dečke s Sotle, na katerem se poleg takrat najbolj predvajane skladbe Samo tebe te imam nahajata še uspešnici Odhajaš in Ko bil sn  še mali pizdun. Ves čas tudi pridno koncertirajo, letno opravijo od 40 do 50 nastopov, o pavzi pa ne  razmišljajo niti v času priprav in snemanja novih izdaj. V letu 2006 izdajo album Dobrodošli na  dvor, ki prinese skladbe Sv. Margareta, Zbudi me za 1. maj, Ti nisi ta ter priredbo Indexov Sve ove  godine. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franza  nastopijo na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so tudi na koncert v počastitev 40-  letnice skupine Indexi v Sarajevu.  

Iz albuma Rokenrol (2010), ki ga Mi2 izdajo ob 15 letnici svojega delovanja, predstavijo kar 10  različnih singlov, največ uspeha med njimi pa požanjejo Štajersko nebo, Čakal sn te ko kreten ter  Sladka kot med. V istem letu pri Založbi Litera objavijo njihovo Biografijo in Pesmarico, ob koncu  leta pa se odpravijo na svojo prvo samostojno turnejo po večjih slovenskih mestih. V letu 2012 izdajo koncertni album Decibeli, na katerem je zapis njihovih koncertov iz Cvetličarne, Studia 14 Radia Slovenija in akustičnega nastopa v oddaji Izštekani. Z izdajo dočakajo svoj prvi in to kar trojni vinil, ki ga objavijo pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija.  

 

Oktobra 2014 izide njihov sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom Čista jeba. Naslovni  komad po pričakovanju postane velika uspešnica, plošča pa kljub izidu proti koncu leta najbolje  prodajani album leta 2014 v Sloveniji. Za album in skladbo Čista jeba Mi2 prejmejo nagradi cehovskega združenja Zlata piščal. Kmalu po izidu se Mi2 odpravijo na svojo peto koncertno turnejo, v  okviru katere po dvakrat napolnijo mariborski ŠTUK in ljubljansko Cvetličarno ter Celjski dom.   13. marca na Festivalu dokumentarnega rock filma »DORF« premierno predstavijo dokumentarni film  o skupini z naslovom »Kdo = Mi2«, s katerim pričnejo obeleževati 20. obletnico skupine Mi2. Vrhunec praznovanja je veliki koncert ob 20. obletnici v razprodani Hali Tivoli v Ljubljani, kjer Mi2 nastopijo pred več kot 7.000 obiskovalci.  

 

V letu 2017 se skupini pridruži klaviaturist Davor Klarič, s katerim Mi2 posnamejo prvi dve skladbi prihajajočega novega studijskega albuma, ki bo nosil naslov Črno na belem in bo izšel enkrat v ne preveč oddaljeni prihodnosti. Skladba Proklete vijolice se kmalu po lansiranju pridruži ostalim uspešnicam skupine.