Nuška Drašček & Blaž Jurjevčič

sobota, 25. 7. 2015, 20.30, atrij Gradu Rajhenburg

Vstopnina: 12 € predprodaja, 15 € na dan koncerta.

Prodaja vstopnic na recepciji Gradu Rajhenburg, na blagajni Kulturnega doma Krško in v muzejski trgovini Mestnega muzeja Krško.

Zasedba:
Nuška Drašček - glas
Blaž Jurjevčič - klavir

Nuško Drašček je širša javnost spoznala leta 2004, ko je zmagala na televizijskem izboru Bodi Idol. Danes, po enajstih letih, Nuško Drašček uvrščajo med najboljše in najbolj vsestranske slovenske vokalistke. Trenutno tudi blesti v TV oddaji Znan obraz ima svoj glas. Navdušuje se nad šansonom, muzikalom, gospelom, bluesom, popevko in spevnimi jazz standardi, brez težav pa se znajde tudi v kvalitetnem popu, rnb-ju, funku in soulu. Zadnje čase se vse bolj uveljavlja tudi na področju klasične in operne glasbe.
Nuška Drašček je kot solistka nastopala že z vsemi pomembnimi orkestri in big bandi pri nas: od Simfonikov RTV Slovenija, orkestra Slovenske filharmonije, Orkestra SNG opere in baleta Ljubljana do Big banda RTV Slovenija.

Nastopila ob klavirski spremljavi izvrstnega jazz pianista Blaža Jurjevčičačlana Big banda RTV Slovenija in številnih drugih mednarodnih jazzovskih zasedb. Izvedla bosta mešan repertoar skladb od slovenskih narodnih, zimzelenih slovenskih popevk, muzikla in šansona.