Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8

Notice: Undefined index: pic in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 15
Predstavitev knjige Izgubljeno Srce avtorja Ivana Sivca - Grad Rajhenburg

Predstavitev knjige Izgubljeno srce avtorja Ivana Sivca

sobota, 26. 1. 2019, 17.00

OrganizatorPrireditev zunanjega organizatorja

Velika dvorana gradu Rajhenburg

Brezplačne vstopnice

Prevzem vstopnic na recepciji gradu Rajhenburg

Vabljeni na predstavitev nove knjige g.Ivana Sivca, sobota, 26.01.2019 ob 17. uri na grad Rajhenburg v Brestanico.    S pisateljem se bo pogovarjala Bernarda Žarn, predstavitev pa bo popestril Rajhenburši oktet.    Ivan Sivec je eden najplodnejših pisateljev pri nas. Pravkar je namreč izšla njegova že 150. knjiga. Naslov je Izgubljeno srce, je pa knjiga skrivnostna povest o ljubezenskem življenju meniha trapista z gradu Rajhenburg. 

Pred vami so skrivnostni zapisi meniškega brata Bernarda, ki jih pošiljamo med bralce izpod peresa najbolj plodovitega slovenskega pisatelja IVANA SIVCA. Razburljiva ljubezenska povest, polna preobratov, se začenja leta 1881, s prihodom francoskih trapistov v naše kraje, končuje pa leta 1914, z začetkom prve svetovne vojne. V tem obdobju pa se odvija razburkano življenje Radejeve družine, z osrednjim likom Janezom, ki ga pisatelj spremlja od prvih ljubezenskih dražljajev preko hudih življenjskih preizkušenj pa vse do umiritve strasti, poglobljenega pogleda na bivanje in presenetljivega konca. Ob vsem tem pa izvemo marsikaj zanimivega o zgodovini gradu Rajhenburg ter o življenju in delu trapistov na naših tleh, o trgu Rajhenburg (danes imenovan Brestanica), pa tudi o cesarju Francu Jožefu I., gradnji ene najlepših naših bazilik in o atentatu na prestolonaslednika Ferdinanda. Zgodovinski dogodki so podprti z osebnimi beležkami, bogatim slikovnim gradivom in spremnima besedama kustosinje Irene Fürst in predsednika Društva Gabriel Giraud Lojzeta Kuneja.