Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019

 

Zaradi napovedane znatne verjetnosti nastanka ploh v večernem času, je nocojšnji koncert Prifarskih muzikantov prestavljen v Veliko dvorano Kulturnega doma Krško

Koncert se bo pričel s polurnim zamikom, in sicer ob 20.30 uri.

Prosimo za razumevanje.

 

Predstavitev zasedbe:

Prifarci smo že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Leto 2018 je bilo za nas jubilejno, saj smo slavili 30 let obstoja skupine Prifarski muzikanti. Začeli smo kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste in po petih letih delovanja izdali svoj prvi plošček. Od takrat smo jih izdali že 32! Pa tudi nagrad se je - poleg 4 zmag na festivalu narečnih popevk v Mariboru - že nekaj nabralo; recimo Zlati petelin za najboljšo etno album, zmaga na festivalu Etno Kostel in zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja smo se l. 2017 prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s pesmijo ...že nona mi je rekla, “Tako kot je prav," poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bomo odnehali.    Glede na to, da glavnina članov skupine prihajajo iz Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel , ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, smo še posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Gala koncertov v prestolnici se je doslej zvrstilo že enajst in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega. S pesmijo in vižami ohranjamo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje nas štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa nas - ne glede na to, da zaigramo skoraj vse, kar nam pride pod prste - uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

 

Cena vstopnice: 15 €

Prodaja vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (eno uro pred koncertom), recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Stopite v stik

Grad Rajhenburg
Cesta izgnancev 3
8280 Brestanica
+386 7 620 42 16
051 390 648
info@gradrajhenburg.si
gradrajhenburg.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)