Raclette Quartett

koncert

Nazaj

ponedeljek, 31. avgust 2020, 19.00

Raclette Quartett

Koncert iz cikla Poletni večeri v parku

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana gradu v primeru slabega vremena)

Brezplačne vstopnice

Število vstopnic je omejeno, obiskovalke_ce vljudno naprošamo za predhodno najavo ali predhoden prevzem vstopnic.

Prodajno mesto: recepcija gradu Rajhenburg / T: (07) 620 42 16

 

Raclette Quartett je kvartet rogov iz Münchna, katerega člani so študenti na Hochschule für Musik und Theater München, pri prof. Johannesu Hinterholzerju. Članici sta mladi dami Caroline Messner, z Južne Tirolske in Lucie Krysatis, iz Luksemburga, člana pa Anton Doppelbauer, iz Avstrije in Jernej Cigler, iz Slovenije. 

 

Nastopajo tako v okviru prireditev univerze, kot tudi samostojno, na koncertih v Avstriji, Nemčiji in Italiji. V oktobru 2019 so se prvič predstavili kot komorna skupina na 11. mednarodnem tekmovanju Jan Koetsier, kjer so prejeli prvo nagrado in posebno nagrado Bavarskega radia. 

 

Posebnost kvarteta je v tem, da se člani med skladbami menjujejo na položajih glasov, tako da vsak kdaj igra visoki part, spet drugič podpira melodije in harmonije v nižjih legah. S tem tudi razvijajo bolj kompakten komorni zvok. Poleg klasičnih igrajo v določenih skladbah tudi glasbenemu obdobju primerne naravne rogove in Wagnertube. Ti rogu sorodni instrumenti postavljajo nove izzive članom kvarteta, prav to pa jim predstavlja še večji užitek ob odkrivanju posebnosti glasbil in muziciranju z njimi. Izvajajo glasbo vseh zvrsti, saj uživajo v raznovrstnosti stilov in učinkov glasbe.

 

Soorganizacija: JSKD OI Krško, Valvasorjeva knjižnica Krško, Simfonični orkester Glasbene šole Krško in Kulturni dom Krško

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000