• Ponudba
 • Projekti
 • O nas
 • Gradovi Posavja
  • Dogodki
  • Obiščite nas
  • Fotogalerija
  • 07 620 42 16 info@gradrajhenburg.si

   Rajhenburški grajski koncert

   sobota, 11. 2. 2017, 19.00, okrogla dvorana

   Cena vstopnice: 10 € predprodaja / 12 € na dan koncerta

   Prodaja vstopnic: recepcija Gradu Rajhenburg, blagajna Kulturnega doma Krško, muzejska trgovina Mestnega muzeja Krško ter prodajna mesta Eventim.
    
   Zasedba:
   Jurka Zoroja - flavta
   Mojca Zlobko Vajgl - harfa
    
   Priznani slovenski glasbeni izvajalki klasicne glasbe bosta predstavili program za flavto in harfo od baroka do impresionizma.
    
    
   Poslusali bomo dela skladateljev  C.PH.E. BACHA, G.DONIZETTIJA, G.ROSSINIJA, F.CHOPINA, J.IBERTA,M.TOURNIERJA IN  C.DEBUSSYJA

   BIOGRAFIJI GLASBENIC

   Jurka Zoroja

   Flavtistka JURKA ZOROJA je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Borisu Campi in že med študijem prejela veliko uglednih glasbenih nagrad , med drugim študentsko Prešernovo nagrado in prvo mesto na tekmovanju glasbenih Akademij Jugoslavije v Beogradu.
   Podiplomski študij je zaključila na Hoch Schule Carl M.von Weber v Dresdnu, pod mentorstvom prof.Arndt Schoneja.
   Od leta 1982 do 1992 je bila solo flavtistka Slovenskega narodnega gledališča Opere in baleta v Ljubljani in istočasno izredna profesorica na ljubljanski Akademiji za glasbo.
   Sodelovala je z mnogimi slovenskimi in tujimi umetniki kot solistka in članica različnih komornih zasedb:  z organisti Hubertom Bergantom, Cecilijo Kobal, Tonetom Potočnikom, pianisti Vlasto Doležal Rus, Milivojem Surbkom, Vladimirjem Mlinaričem in Gregorjem Desmanom, s kitaristi Tomažem Rajteričem, Andrejem Grafenauerjem in Jerko Novakom ter harfisti Rudo Kosi, Anjo Gaberc in Tino Zerdin.
   Kot solistka koncertira na mnogih domačih in tujih festivalih.
   Njena umetniška interpretacija obsega vsa stilna obdobja solistične in komorne igre za flavto
   Odlikujeta jo izredno lep ton,  logično fraziranje in velik dinamičen razpon. 
   Njeno bogato in dolgotrajno pedagoško delo se potrjuje z ustanovitvijo   prve Zasebne glasbene šole za kljunasto in prečno flavto v Sloveniji, ki  letos praznuje  že 26. let  in v kateri so danes zastopani  vsi instrumenti in solopetje. Kot profesorica je prisotna na mednarodnih tekmovanjih, saj njeni učenci dosegajo pomembne rezultate in nagrade na tekmovanjih v tujini.
    
   L.2012 je bila pod njenim mentorstvom ustanovljena tudi  Umetniška Akademija za glasbeno in likovno umetnost, ki združuje umetnike obeh zvrsti in uporablja svoje prostore v Ljubljani tudi za galerijsko dejavnost.
    
    
   Mojca Zlobko Vajgl
    
   Harfistka Mojca Zlobko Vajgl, izredna profesorica harfe na ljubljanski Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani je ustvarila bogato solisticno kariero. Kot solistka nastopa v vecini evropskih držav.
    
   Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, podiplomski študij harfe je zaključila na visoki šoli za glasbo in gledališče v Hamburgu.
    
   Kot solistka je nastopala z mnogimi uglednimi orkestri kot so:
    
   Slovenska filharmonija in Simfoniki RTV Slovenija, Beograjska filharmonija, Berlinski simfoniki, Sarajevska filharmonija, državna filharmonija Azerbaijana v Bakuu, Kijevska filharmonija,Makedonska filharmonija, Dunajski simfoniki –Wiener Concert Verein, Orchestre di Padova el del Veneto, Stockholmski komorni orkester in drugi.
    
   Večino svojega koncertnega udejstvovanja posveča komorni glasbi. V minulih letih je bolj ali manj redno sodelovala z Leipziškim godalnim kvartetom, z mednarodnim kvartetom Orpheus, z godalnim kvartetom Tartini in številnimi uglednimi solisti kot so: prvi flavtist Dunajskih filharmonikov Dieter Flury, Tobias Lea-viola, koncertni mojster Slovenske filharmonije Miran Kolbl, mezzosopranistka Bernarda Fink, flavtist Massimo Mercelli, flavtiska Ilze Urbane. Kot solistka je sodelovala je z mnogimi znanimi dirigenti kot so :Ulf Schirmer, Leopold Hager, Pavel Dešpalj, Tetsui Honna, Roberto Benzi, Israel Yinon, Evan Christ, Roman Kofman ,Peter Rundel,Uroš Lajovic, Marcello Viotti, Karen Kamenšek,Georg Pehlivanian in drugi.
    
   Umetnica pogosto nastopa na mednarodnih glasbenih festivalih od Dubrovnika do Gabale, Schleswig Holsteina, Ljubljane, Rige, Dunaja,Ankare,Bahraina,Beograda, Ohrida in številnih drugih uglednih mednarodnih festivalih.
    
   Glasbeni kritiki so v muziciranju Mojce Zlobko Vajgl razpoznavali predvsem njeno muzikalnost, dovršenost in izpiljenost tehnike, široki barvni spekter in izrazito artikulacijo v harfni izgovorjavi.
    
   Mojca Zlobko Vajgl je doslej posnela 7 zgoščenk.
    
   Kot izredna profesorica za harfo in komorno igro na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani je na povabilo organizatorjev sodelovala kot članica mednarodnih strokovnih žirij na tekmovanjih harfistov v Avstriji in na Poljskem.