Ta veseli dan kulture 2014 na Gradu Rajhenburg

sreda, 3. 12. 2014, 10.00

Že vrsto let 3. decembra, na Prešernov rojstni dan, številne nacionalne in občinske kulturne ustanove pripravljajo dan odprtih vrat slovenske kulture. Pobudo je v Prešernovem letu 2000 začelo Ministrstvo za kulturo, z leti pa je ta prerasla v množičen dogodek in veselo praznovanje slovenske kulture.
V Kulturnem domu Krško se tudi letos pridružujemo akciji in bomo zato v sredo, 3. decembra, odprli vrata vseh svojih enot.
 

Ves dan v okviru odpiralnega časa na Gradu Rajhenburg, pripravljamo dan odprtih vrat. Za vse obiskovalce je torej vstop prost in omogočen brezplačen ogled prostorov, muzejskih zbirk ter stalnih in začasnih razstav.

Ob 13. uri vabljeni na brezplačno javno vodstvo po gradu, muzejskih zbirkah ter stalnih in začasnih razstavah.

Ta veseli dan kulture 2014 bomo praznovali tudi z gledališčem. Ob 19. uri  vnovič vabimo na Grad Rajhenbug, na brezplačen ogled predstave Hagada,  v kateri navdušuje priznani slovenski gledališki igralec Gregor Čušin. Brezplačne vstopnice lahko rezervirate in prevzamete na blagajni Kulturnega doma Krško (t: 07-488 01 94) ter recepciji Gradu Rajhenburg (t: 07-620 42 16).