petek, 29. 7., ob 20.30 uri

atrij gradu Rajhenburg

Cena vstopnice: 12 € predprodaja, 14 € na dan koncerta

 

S svojim prepoznavnim glasbenim izrazom, ki ga prežemajo vplivi istrske narodne glasbe in raba istrskega dialekta, Tamara Obrovac velja ne le za eno najpomembnejših in najbolj vsestranskih oseb s hrvaške glasbene scene, pač pa je ta odmevna pevka, flavtistka, skladateljica in avtorica besedil v zadnjih nekaj letih dosegla tudi veliko mednarodno priljubljenost. Sklada tudi glasbo za gledališče in film.

V alkemiji z izjemnimi glasbeniki Transhistria ensemble, ki virtuozno in spontano spajajo sodobni jazz izraz z elementi istrske in mediteranske glasbe, dosega neverjetno lahkotnost glasbenega izraza. Njihovi nastopi so prežeti s spontanostjo, izvirnimi improvizacijami, svobodo in humorjem, pri čemer glas Tamare Obrovac poleg petja besedil z vokalizacijskimi vložki prevzema tudi vlogo dodatnega instrumenta. Prav naravno sozvočje različnih glasbenih form in improvizacije Tamaro Obrovac označuje za izjemno umetnico, ki je s črpanjem iz tradicije ustvarila oseben glasbeni izraz, po katerem je ostala prepoznavna in prisotna na svetovni glasbeni sceni.

Zasedba: Tamara Obrovac (Hrvaška), vokal, flavta, kompozicije / Uroš Rakovec (Slovenija), kitara, mandolina / Žiga Golob, (Slovenija), kontrabas / Fausto Beccalossi (Italija), harmonika / Krunoslav Levačić (Hrvaška), bobni

Koncertni cikel ARSonica 2022 sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Foto: Mare Milin

Stopite v stik

Grad Rajhenburg
Cesta izgnancev 3
8280 Brestanica
+386 7 620 42 16
051 390 648
info@gradrajhenburg.si
gradrajhenburg.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)