Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Tori Tango - Sangue nero / Prestavljeno v KD Krško - Grad Rajhenburg

Tori Tango - Sangue nero / Prestavljeno v KD Krško

petek, 29. 6. 2018, 20.00

Spoštovani!

Zaradi negotovih vremenskih razmer, ki otežujejo tehnične priprave in izvedbo dogodka, je nocojšnji koncert prestavljen v Kulturni dom Krško. Koncert se bo pričel s petnejstminutnim zamikom, torej ob 20.15 uri.

Prosimo za razumevanje.

 

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2018

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

Zasedba: Jure Tori - harmonika (Slovenija) / Kurt Bauer - violina (Avstrjia) / Matjaž Stošić - kitara (Slovenija) / Ewald Oberleitner -kontrabas (Avstrija)
Gostje: Gabriela Alarcón – vokal (Argentina) / tango plesalca Alja Ferme in Sašo Živanović (Slovenija)

 

 

Senzibilnost avtorskih melodij izpod prstov harmonikarja skupine Orlek Jureta Torija je kar sama klicala po glasbenih oziroma žanrskih vzporednicah. Preplet zanj značilne intimistične in rahločutne instrumentalne izpovedi z elementi jazza, folka in etna se je naposled izkristaliziral v nekaj popolnoma novega – povsem unikatno različico tanga


Pravo novost pa TORI TANGO predstavlja tudi na sicer razvejani slovenski glasbeni sceni, saj je repertoar tako v skladateljskem kot izvajalskem smislu popolnoma avtorski. Projekt Sangue nero predstavlja prvo integralno in popolnoma avtorsko tango glasbo slovenskega izvajalca. Jure Tori tako ‘’stoji na ramenih velikanov žanra”, a tango igra in sklada po svoje.