Vesna Pisarović kvartet: Naša velika pesmarica

petek, 6. 7. 2018, 20.30

Spoštovani!

Zaradi negotovih vremenskih razmer, ki otežujejo tehnične priprave in izvedbo dogodka, je nocojšnji koncert prestavljen v Kulturni dom Krško. Koncert se bo pričel s petnajstminutnim zamikom, torej ob 20.45 uri.

Prosimo za razumevanje.

 

Poletje na gradu Rajhenburg 2018

Koncert iz cikla ARSonica 2018

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena. V primeru selitve se koncert prične ob 20.45 uri)

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

 

Zasedba: 

Vesna Pisarović - vokal

Zeno de Rossi - bobni

Giorgio Pacorig - klavir

Romano Todesco - kontrabas

Projekt Naša velika pesmarica je specifična in izvirna interpretacija dediščine bivše jugoslovanske zabavne glasbe iz obdobja 50-ih, 60-ih in 70-ih let preteklega stoletja. Srce parajoče balade v big-band aranžmajih in lahkotni evrovizijski hiti, prepesnitve francoskih šansonov in italijanskih šlagerjev, »prebrisane« twist melodije in pastoralne rock scene, swing ritmi in južnoameriški ritmi Mediterana – Vesna Pisarović in njeni glasbeni partnerji vse to podvržejo minucioznemu postopku dekonstrukcije: odtegnitvi in razstavitvi, spreobrnitvi in manipulaciji, ter ponovni sestavitvi v ekscentrično glasbeno montažo. V tem smislu nam namesto nostalgičnega hrepenenja za starim, Naša velika pesmarica predstavi pravzaprav izredno ustvarjalen odnos do preteklosti.

 
Vesnin edinstven glas in glasbeni izraz nekaterih svetovno znanih imen jazza, kot so Zeno de Rossi, Romano Todesco in Giorgio Pacorig, tako aktualizirajo zbirko nemogočih »standardov«. Ti odslej niso več stvar zabavne glasbe, temveč predstavljajo osnovo in predlogo jazzovske improvizacije in eksperimentiranja: za igro forme in neformiranega, melodičnega in disonantnega, avtentičnega in hibridnega.

Vesna Pisarović je priznana hrvaška pevka, ki jo je k jazzu privedel neobičajen in radikalen preobrat v glasbenem izrazu. Po dolgoletni in uspešni karieri v popularni glasbi je leta 2012 pri znameniti berlinski avantgardni založbi Jazzwerkstatt objavila svoj jazz prvenec »With Suspicious Minds«. Trenutno živi in dela v Berlinu.

Stopite v stik

Grad Rajhenburg
Cesta izgnancev 3
8280 Brestanica
+386 7 620 42 16
051 390 648
info@gradrajhenburg.si
gradrajhenburg.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)