Vrata gradu Rajhenburg so ponovno odprta

5. 5. 2020 – 31. 5. 2020

Na gradu Rajhenburg smo v torek, 5. maja, ponovno odprli vrata za individualne obiskovalce in skupine do treh oseb ter za družine ne glede na število članov.

Grad Rajhenburg vabi v vse stalne razstave, izjema je le Grajsko pohištvo 18. in 19. stoletja iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, ki je trenutno zaprta.

 

Odpiralni čas muzejskih enot je nekoliko spremenjen, in sicer so vrata na Gradu Rajhenburg odprta 

od torka do petka od 12. do 18. ure, ob sobotah in nedeljah od 10. do 18. ure.

 

Zaželena je vnaprejšnja najava obiska na info@gradrajhenburg.si ali na telefonsko številko 051 390 648.

 

V  muzejskih enotah  glede na trenutne razmere veljajo posebna navodila, ki so objavljena na vseh vidnih mestih in muzejskih prostorih. 

Vstop v recepcijo in razstavne prostore je možen le z zaščitno masko ter razkuževanjem rok ob prihodu in izhodu. 

V muzejski trgovini smo uvedli postrežen način prodaje (brez dotikanja artiklov), pri plačilu pa prosimo za uporabo brezstičnega (kartičnega) nakupa. 

Obiskovalci se bodo skozi muzejske prostore sprehodili po označenih poteh, v razstavah pa imamo do nadaljnjega vključene le ekrane, na katerih imamo samodejno predvajane vsebine, uporaba interaktivnih ekranov pa zaenkrat ni mogoča. 

Navedene zaščitne ukrepe in spremembe pri samem ogledu smo sprejeli v skrbi za zdravje zaposlenih in obiskovalcev. Obiskovalce vljudno naprošamo za razumevanje in dosledno upoštevanje navodil zaposlenih muzejskih delavcev ter samozaščitno ravnanje.

 

Prijazno vabljeni.

Foto: M. Kambič