Wild Strings Trio

koncert

Nazaj

petek, 9. julij 2021, 20.30

Wild Strings Trio

Poletje na gradu Rajhenburg 2021

koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2021

atrij gradu Rajhenburg

(velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

Cene vstopnic: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

Darilni koncert za abonente ARSonica 2020

 

“Trio divjih strun” (Wild strings trio) je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazz violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. Trio združujejo močan entuziazem, globoka predanost drug drugemu in samemu sebi ter skupna strast ustvarjati unikaten zvok v svojstveni izvedbi. Spoprijeli so se z izzivom mešanja in poudarjanja različnih glasbenih žanrov na poti iskanja sebi lastnega in ustreznega izraza. Od Balkana do keltskih, jazzovskih in klasičnih zvenov s pridihom flamenka, ki poganja korenine v ljudsko glasbeno tradicjo in improvizacijo ter se prepleta okrog progresivnih aranžmajev in kompleksnih ritmov. Njihova glasba navdušuje poslušalce od blizu in daleč. Do sedaj so gostovali po Evropi, pot pa jih je vodila tudi vse do Irana in Uzbekistana. Povsod z enakim ciljem: da delijo svoje navdušenje, predanost in vznemirjenje s prisotnim občinstvom. 

 

Bendjistan

Bendjistan je najnovjši album Wild Strings Tria (Založba Celinka, 2019), ki je, glede na njihov prvi album Lost Weekend (2016), nedvomno korak naprej, saj njihovo izvedbo, kompozicijo in improvizacijo postavi na povsem drug nivo. Odpelje nas v Bendjistan – v čudovito mitsko deželo širnih obzorij, kjer je čisto vse glasba.

Glavni cilj albuma je bil združiti različne glasbene stile, ki jih je vsak posameznik pridal v skupnem ustvarjanju avtorskih kompozicij. Od keltike, flamenka, klasike, jazza do balkanskih ritmov in melodij, ki se prepletajo ter zaznamujejo trio v unikatnem akustično-orkestralnem zvoku. Posebnost albuma je tudi virtuozna improvizacija, ki ohranja zapletene, nepredvidljive in energične aranžmaje. Album, ki je bil posnet v studiu GAM v Belgiji, je plod skupinskega dela producentov – Leandera Meurisa, Toona Develterea in Wild Strings Tria ter oblikovalca zvoka Leszeka Kamińskega (LK Studio Warsaw, Poljska). Slednji, ki je sicer tudi dobitnik Grammya (2013), je poskrbel za miks in master albuma.


“Wild Strings Trio so uspeli fenomenalno združiti tri glasbene svetove v veličastno izzivalen in nevsakdanji prvenec z briljantnim postulatom vihravega marša v zveličana prostranstva nebrzdano vihrave etno furije.
Wild Strings Trio pristopajo tudi tokrat vseskozi zelo angažirano in na moč zavzeto, zato delujejo v izvedbi izjemno prodorno in neverjetno prepričljivo. Magija, ki jo kreirajo prevezam takoj, odpelje takoj, začara hipoma. Manifest kipečih strasti in emocij je na albumu »Bendjistan« zgodba svoje sorte in pomemben gradnik visoke kvalitete tega izdelka.
Po pričakovanju je album »Bendjistan« še kako živ. Zaigran po principu koncertnega nastopa. Eksekucija materiala je osupljiva v prostosučni kinetiki, v kombinaciji hitrosti in natančnosti, ki jo generirajo člani tria. Tu je zahtevana velika mera nenehne zbranosti, ki pa vzbuja med poslušanjem zaželeni občutek nepredvidljivega razvoja dogodkov, saj smo priča kopici nenadnih preklopih motivov, menjavi ritmičnih ključev ter kot povedano, dotiku »izvedbene resničnosti« ki daje občutek, da si s skupino, med poslušanjem glasbene substance tega dosežka, vseskozi na odru. Trio se med seboj fenomenalno zaznava in to ni več novost.”
Aleš Podbrežnik, Rockline, 2020

Wild strings trio

FB Wild Strings Trio 
YouTUBE: Wild Strings Trio
 

 

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo t.i. pogoj PCT. Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve.

Organizator: Kulturni dom Krško

Wild Strings Trio

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000