Od zrna do čokolade

Od zrna do čokolade

Primerno za: OŠ/3, SŠ
Cena programa: 
12,50 EUR 
10,00 EUR (nad 15 udeležencev)
Trajanje: 95 min
Razstava: Trapisti v Rajhenburgu

Menihi trapisti so v Rajhenburgu leta 1896 odprli tovarno čokolade. Kakavova zrna, ki so osnova za proizvodnjo čokolade, so uvažali iz Južne Amerike. Iz pristanišč Reka ali Trst so jih do Rajhenburga pripeljali z vlakom. Tu so iz njih izdelovali različne čokoladne izdelke, ki so jih prodajali po vsej Evropi.

Udeleženci spoznajo različne vrste čokolade, surovine zanjo in postopek izdelave. Seznanijo se z različnimi oznakami na čokoladi in razumejo njihove pomene (pravična in neposredna trgovina ter proizvodnja brez suženjskega dela). V praktičnem delu iz osnovnih sestavin naredijo svoje čokolade in pokusijo različne sestavine in čokolado v različnih fazah. V nadaljevanju se učijo temperiranja čokolade in oblikujejo čokoladno liziko. 

Izobraževalnimi programi

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110

Stopite v stik

KD Krško

Zlati

Cert ID: 0011/00099

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000