Boštjan Kavčič I PREHAJANJA.

Razstava je podaljšana do 30. 10.

Nazaj

21. maj 202230. september 2023

Boštjan Kavčič I PREHAJANJA

Boštjan Kavčič: Prehajanja

21. 5. 2022 – 28. 2. 2023

Boštjan Kavčič pripada srednji generaciji slovenskih umetnikov, ki so svojo umetniško pot začeli na ljubljanski likovni akademiji. V preteklosti se je vzporedno ukvarjal s kiparstvom, z novimi mediji in družbeno angažiranimi projekti. Tudi v kontekstu nove razstave mu ni tuje sintetiziranje kiparstva in uporabnih predmetov ter njihovo umeščanje v historično arhitekturo. 

Za razstavo na Gradu Rajhenburg mu je izhodišče miselno duhovnega procesa ponudila zgodovina grajskih prostorov, ki so močno obremenjeni s preteklimi tragičnimi dogodki. Avtor meni, da so naravni tokovi prostorov brestaniškega gradu v toku zgodovine zastali, zato jih bo s pomočjo elementov, ki označujejo naravne cikle, skušal postaviti v prvotno stanje. Razstava  vabi obiskovalca, da s svojo intervencijo zaključi ustvarjalni proces in razmisli o razcepu, ki se je v sodobni družbi zgodil med bivanjskim in naravnim okoljem. 

Razstavo je odprla Tina Fortič Jakopič, kustosinja za likovno zbirko Muzeja novejše zgodovine Slovenije, v imenu Mestne občine Krško je zbrane nagovoril podžupan Vlado Grahovac, umetnika pa je predstavila Nina Sotelšek, višja kustosinja Mestnega muzeja Krško.

Podnapis: Boštjan Kavčič, Prinašalka luči, 2022, les, vrv, kremen, steklo, voda, vosek, ogenj, 33 x 13 x 13 cm

Foto: Mateja Gačnik Miklavž

Boštjan Kavčič I PREHAJANJA
Boštjan Kavčič I PREHAJANJA
Boštjan Kavčič I PREHAJANJA
Boštjan Kavčič I PREHAJANJA
Boštjan Kavčič I PREHAJANJA
Boštjan Kavčič I PREHAJANJA

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000