DEGUSTACIJA: Okusite Primorsko še pred dopustom

sobota, 28. 6. 2014, 19.00–21.00, Galerija vin na Gradu Rajhenburg

 
 
Spoštovani, 
 
vljudno vabljeni na degustacijo v Galerijo vin na gradu Rajhenburg,
 
v soboto 28.6.2014 ob 19.uri.
 
Predstavilo se bo posestvo Sartori iz Merezig.
 
Na degustaciji boste lahko poskusili 5 vrhunskih vin:
  • Brut natur rose penina Sartori - klasična metoda, letnik 2011
  • Refošk letnik 2013
  • Refošk letnik 2011 - generalno protokolarno vino v evropskem parlamentu
  • Refošk letnik 2005 - velika zlata medalja na Decanterju London 2010, ter ekskluzivno vino namenjeno izključno košarkarskemu klubu Barcelona.
  • Sladki refošk letnik 2013 - pozna trgatev
Degustacija je promocijska in za vas brezplačna. Vsa preizkušena vina boste lahko po degustaciji tudi kupili in tako domov odnesli svoj del ustekleničenega sonca.

 

O posestvu:

Posestvo SARTORI leži v Slovenski Istri, natančneje v kraju Marezige, ki že od samega začetka slovi po pridelavi vrhunskega vina – REFOŠKA. Ime refošk je namreč sestavljen iz dveh besed: RE – kralj in FOSKO – barva, oziroma z drugimi besedami to pomeni kralj med barvami.

Posestvo obsega 10 hektarjev, na katerih uspeva  60000 trsov sorte refošk. Vsi vinogradi so zaščiteni s protitočno mrežo, kar pripomore k boljši kvaliteti grozdja, posledično pa kasneje tudi vina. Gojitvena oblika vinske trte je enokraki guyot, s katero dvigujemo fizikalno-kemijske parametre (kakovost) grozdja. V času pridelave grozdja dajemo velik pomen zaščiti vinske trte pred boleznimi in škodljivci. Med letom prav tako skrbno opravljamo zelena dela v vinogradih.