Vladimir Leben | IZ ROK V USTA

petek, 9. 10. 2020, 19.00

Vabljeni na odprtje slikarske razstave Vladimirja Lebna, 

9. oktobra 2020, ob 19. uri

na Gradu Rajhenburg (Velika dvorana)

 

 

Vladimir Leben je vizualni umetnik srednje generacije, ki svoje avtorsko delovanje realizira v slikarstvu, ilustraciji, animaciji in lesenih objektih. Na Gradu Rajhenburg se bo predstavil z nekaterimi slikarskimi serijami, ki zaznamujejo njegovo delovanje zadnjih nekaj let ter novimi, še ne razstavljenimi slikami in lesenimi objekti, na katerih kot glavni protagonisti nastopajo živali. Te so umetnikov stalen slikarski motiv, saj lahko skozi medsebojna razmerja in interakcijo z gledalcem ustvarjajo metaforične in bogato narativne celote, ki reflektirajo umetnikov pogled na sodobno antropoceno družbo. Zgodbe za svoje izvirne in metjejsko dovršene figuralne kompozicije črpa iz prigod vsakdanjega življenja ali dogodkov, ki jih najde v dnevnem časopisu.

Vladimir Leben je odraščal v Sevnici, slikarstvo pa je študiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer še danes živi in ustvarja.

Umetnika in njegovo delo bo predstavila umetnostna zgodovinarka Nina Sotelšek.

Razstavo bo odprla Uršula Cetinski, generalna direktorica Cankarjevega doma in članica strokovnega sveta Kulturnega doma Krško.

Število mest je omejeno. Zaradi spoštovanja NIJZ ukrepov prosimo za vašo najavo:

E: info@gradrajhenburg.si

T: 07 620 42 16, 051 390 648

 

Razstava bo na ogled do 8. marca 2021.

Podnapis k sliki: Vladimir Leben, Fuga Mundi, 2020, olje na platno, 203 x 280 cm, detajl.