guba

razstava študentov Fakultete za arhitekturo UL seminarja Blenkuš

Nazaj

12. april 201915. maj 2019

guba

Arhitekturna delavnica skulptur iz valovitega kartona študentov Fakultete za arhitekturo UL, seminarja Blenkuš s podporo embalažnih strategov podjetja DS Smith, Brestanica.

Na razstavi skulptur iz valovitega kartona so predstavljena dela študentov 2. do 5. letnika Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani. 

Valoviti karton je material, ki mu v resnici ne posvečamo veliko pozornosti. Iz njega je izdelana večina transportne embalaže. Ob nakupu kateregakoli izdelka ovojno embalažo iz kartona običajno zavržemo, ne da bi se zavedali, da gre za izjemno zanimiv material z optimalnimi mehanskimi lastnostmi, ki je večinoma 100% recikliran. Valoviti karton je trajnostni material prihodnosti z majhnim ogljičnim odtisom. 

Na razstavi skulptur iz valovitega kartona so predstavljena dela študentov 2. do 5. letnika Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani. Z njimi želimo izpostaviti likovne in mehanske potenciale materiala, možnosti njegove obdelave in širše uporabe v oblikovanju in arhitekturi. Vsa dela so nastala na podlagi subtilne interpretacije glasbenih del svetovno priznanih avtorjev klasične glasbe kot na primer Ryuichi Sakamoto, John Cage, Wim Mertens, Arvo Pärt, Zbigniew Preisner, Jöhann Jöhannsson, Olafur Arnalds in drugi.    

Razstavo je s strokovno pomočjo in materialom za izdelavo skulptur omogočilo podjetje DS Smith Slovenija.    

Avtorji skulptur: Zala Babič, Alja Cevc, Aleksander Cifer, Barbara Cigler, Matija Cvikl, Ema Dizdarević, Maja Dobnik, Eva Dolar, Lea Ema Dolenc, Tinka Dolinar, Nastja Kastigar, Ana Krese, Urša Mahnič, Noemi Milanović, Tina Zorec, Medeja Tomaževič in Nino Čubelić   

Mentorji: UL FA, izr. prof. dr. Matej Blenkuš, asist. Primož Žitnik, Ajdin Bajrović in Lara Sedar    

Strokovna pomoč: DS Smith, Pack Right Centre Brestanica, Alenka Knez, Miha Krnc in Ajda Regali Knez   

Več informacij:  Matej Blenkuš, matej.blenkus@fa.uni-lj.si, 041 376 326

Primož Žitnik, primoz.zitnik@fa.uni-lj.si, 040 655 933

 Foto: fotoarhiv FA UL 
guba
guba
guba
guba
guba

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000