SAMOOSKRBA TRAPISTOV: UPORABA NARAVNIH PLODOV V PREHRANI
Izvedba: Veronika Fabinc, Zeliščna kmetija Fabinc, Brežice.
Trapisti so živeli v sozvočju z naravo. Obdelovali so zeliščni vrt, v katerem so gojili potrebna zelišča za lastno uporabo ter uporabljali plodove narave. Na delavnici bomo spoznali pomen šipka in njegovo uporabo v prehrani. Pripravili in okušali bomo presno šipkovo marmelado z medom in šipkov sladoled.
»Vsebine delavnic nastajajo v okviru projekta Vpliv trapistov na posavsko podeželje, akronim Trapistin. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovoren vodilni partner Kulturni dom Krško. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.«